Предстои на редовно пленарно заседание депутатите да разгледат на първо четене

...
Предстои на редовно пленарно заседание депутатите да разгледат на първо четене
Коментари Харесай

Депутатите ще разгледат на първо четене промени в закона за ДДС

Предстои на постоянно пленарно съвещание депутатите да прегледат на първо четене ремонти в Закона за налог върху добавената стойност. С част от тях се регламентира опцията за поправяне на неправилно фактуриран Данък добавена стойност при влезнал в действие инспекционен акт. Целта е да се вкарат условия на няколко евродирективи.

С една от тях се вкарва освобождение от Данък добавена стойност при доставка на артикули и услуги за задачите на въоръжените сили. С измененията се уточняват настоящите от 1 юли предходната година режими на облагане на артикули и услуги, осъществени по електронен път към данъчно незадължени лица. Предвидени са и разпореждания, които дават опция за корекции при неверно отнасяне на доставка, при съществуване на влезнал в действие инспекционен акт.

Законопроектът планува удължение на периода, в който може да се ползва понижената ставка, както и разширение на обсега на Приложение 4 във връзка с храните, подобаващи за бебета или за дребни деца, за които се ползва ставка 9% на Данък добавена стойност.

В дневния ред на депутатите са още първо четене на промени в закона за корпоративното подоходно облагане и в закона за акцизите и данъчните хранилища, с които се хармонизира националното законодателство в сходство с условията на европейското.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР